03.05.2015

Suus bakt brood!

Zelf maken is veel leuker!

Gisteren liep ik in de supermarkt voor mijn dagelijkse boodschappen. Normaal doe ik nooit boodschappen op zaterdag want ik vind het dan zo ontzettend druk.

Eigenlijk stond dit helemaal niet op mijn lijstje maar ik bleef even staan bij het schap vol mix voor taart, deeg, brood en ineens dacht ik: ja, ik wil brood bakken! Gewoon in mijn eigen oventje en niet in een broodbakmachine.

Ik koos voor een pak Waldkorn mix van Koopmans.
Het is heel gemakkelijk te maken!

Wat heb je nodig:
• 1 pak Koopmans Waldkorn
• 250 ml handwarm water
• mixer met deeghaken
• bakmat (de mijne is van Xenos) of bakpapier
• oven

Aan de slag!

Oke ik heb dus een keukenmachine van Philips. Prima om beslag mee te mixen of licht deeg. Maar het mixen van dit deeg vond hij wel erg pittig!

begin

Mix het geheel in circa 4 minuten tot een soepel deeg. Na het mixen met de deeghaken heb ik het nog met de hand wat gekneed.
Als het deeg goed is, laat het dan in de kom rusten voor 10 minuten op kamertemperatuur. Dek het wel af met huishoudfolie. Zo kan het deeg even rijzen.

eerste10min

Tring! 10 minuten zijn om!
Trek van het deeg een lange lap, even in drieën vouwen en daar maak je een mooie rol van. Nu heb je al de vorm van je brood.

voorhetrijzen

Ik leg de mijne alvast op de bakmat even toedekken met een theedoek. Nu zet je je wekker op 45 minuten. Dit is ook om het brood te laten rijzen.
Zet na 30 minuten vast je oven aan om voor te verwarmen.

Hoe warm?

Hete lucht: 200 graden
Elektrisch: 210 graden
Gas: stand 5

Tring! 45 minuten zijn om!
Je brood is klaar om de oven in te gaan voor circa 25 minuten.

brood met aardbei

Bewaartip: het brood bewaar je maximaal 2 dagen in een afgesloten trommel of zak. Als je het brood invriest is het 3 weken goed.

Veel plezier met bakken!

 

IMG_0091.PNG

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Beantwoorden Dita

    Wat ziet dat er lekker uit!!

  • Laat een reactie achter