03.12.2016

Sporten || Commentaar van anderen

Een moment van terugblikken en bewustwording.

Afgelopen maandag reed ik vanaf mijn vriend terug naar Woerden.
Een klein uurtje rijden en met de radio aan gaat de tijd echt snel.
Met alle leuke liedjes meezingen of ongegeneerd meebleren 😉
Normaal skip ik alle praatstukjes van de radio en zoek ik weer een volgend nummer op.
Maar dit keer bleef ik luisteren. Het was een vrouwelijke luisteraar van Q-music, die haar hardloopervaringen wilde delen. Ze vertelde dat ze kampt met overgewicht en daarom 3 keer per week gaat hardlopen. Wat ontzettend goed van haar!  Ze is namelijk aan het trainen voor een run van 5 kilometer, door weer en wind gaat ze !

Maar er zit ook een minder leuke kant aan dit verhaal. Ze wordt namelijk veel uitgescholden tijdens het hardlopen. Nare dingen zoals: Je moet langer rennen, anders heeft het gen zin. De MacDonalds is de andere kant op hoor! Vreselijk, gewoonweg afschuwelijk.

 

Waarom schrijf ik hierover? 
Ik heb dit ook ervaren tijdens het hardlopen, niet een keer maar heel vaak. Toen ik besloot het roer om te gooien wilde ik ook kunnen hardlopen. Gemotiveerd en geïnspireerd door Jelle, mijn SPAT-coach en meiden van Instagram die veel hardlopen, ben ik ook begonnen.
En als je mij goed kent; als ik iets wil dan krijg ik het hoe dan ook voor elkaar 😉

Om dit te bereiken moest ik wel een drempel over, een flinke drempel over.
Daar stond ik dan met mijn meesterplan!
Een persoonlijk schema van Jelle, keurig gekleed in een strakke hardloopbroek en goede schoenen aan. Door het sporten met Jelle was mijn conditie vooruit gegaan.
Het lukte, ik kan dit!
Steeds een beetje verder kon ik hardlopen.

Ik koos ervoor om routes te lopen dat ik zo weinig mogelijk mensen mij zouden zien. Iedereen zal mij uitlachen, hardlopen, het leek er een klein beetje op. Maar op een gegeven moment ontkom je er niet meer aan en ga je mensen tegen komen. En ja hoor, daar kwamen de gevreesde opmerkingen!
Hee bolle, waarom hollen als je ook kunt rollen? Zooo hee, die is vet! Je moet nog wel een end hoor want anders val jij echt niet af. Whooh de grond trilt! 

Wat zijn sommige mensen toch hard. Het deed mij echt wel wat al die nare opmerkingen maar het heeft mij ook sterk gemaakt.
Hardlopen doe ik nog steeds en met veel plezier! Inmiddels heb ik mijn derde paar hardlopen schoenen gekocht en ze lopen zo fijn 🙂

img_3849

img_3867

Wel zijn er dingen anders tijdens het hardlopen, ik hoef minder vaak te stoppen en niet te vergeten; geen nare opmerkingen meer!
Ik betrapte mezelf er een paar maanden geleden op dat ik er vanuit ging dat er wat naars zou worden geroepen. En tot mijn grote verbazing kwam er helemaal niks toen ik voorbij een groepje jongeren rende.
Hardlopen doe ik nu waar ik wil, mensen tegen komen vind ik leuk want ik ben trots op wat ik kan!

Je kunt meer dan je denkt 😉

 

header

 

 

 

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter