13.01.2017

Favorieten || Boeken

Vroeger stond ik als klein meisje voor de boekenkast van mijn Opie & Omie.
Daarin staan de meest mooie boeken, oude boeken met prachtige kaften.

Inmiddels begint mijn boekencollectie lang maar zeker te groeien. In mijn huis is er niet voldoende om een boekenkast neer te zetten dus ze staan nu netjes en stofvrij in mijn tv-meubel. Van pt Present Time heb ik een boekenstandaard waar ik telkens 1 boek in zet om te showen of waar ik op dat moment in lees. Je kunt de boekenstandaard nog kopen bij vtwonen.

boek-blog-pt-standaard

 

Op het moment heb ik 5 boeken die ik veel pak. Een top 5 valt er niet van te maken want ze vallen elk onder een andere categorie, behalve de twee kookboeken van Pauline, die jullie kennen van Uit Pauline’s keuken.

boek-blog-overview-top-5

IN PERFECTE CONDITIE
Het boek in perfecte conditie kocht ik ooit als cadeau voor een vriendin. Stiekem vond ik het boek zelf ook erg leuk dus besloot ik niet veel later om nog een exemplaar te kopen. In het boek staan recepten, volgens mij wel een stuk of 40. De een zal je wat meer aan spreken dan de anders, althans dat heb ik wel. Wat het boek zo leuk maakt is de afwisseling recepten met work-outs!
De work-outs kun je thuis (binnen of in je tuin) uitvoeren. Zelf vind ik het heerlijk om buiten te sporten dus combineer het wanneer ik ga hardlopen, als een warming-up. Of ik wandel naar een rustig stuk bijvoorbeeld een park en ga daar beginnen met mijn oefeningen. Nee niet het boek mee onder mijn arm hoor! Mocht je het lastig vinden om de oefeningen te onthouden maak er dan een foto van met je smartphone, zo heb je ze toch bij de hand en kun je gaan trainen!

In perfecte conditie - Ellen Hoog

In perfecte conditie – Ellen Hoog

 

UIT PAULINE’S KEUKEN
De boeken van Pauline Weuring zijn kookboeken die ik regelmatig gebruik. Is het voor een lekker ontbijtje of een frisse salade als lunch? Pauline heeft veel fijne en gevarieerde recepten in haar boeken staan. Mijn favoriete ontbijtjes uit haar boeken zijn de boekweitpannenkoekjes met appel en gebakken havermout met rood fruit. Zeker de moeite waard om eens te proberen! Ze legt alles goed uit en de recepten zijn makkelijk te volgen. Ik wil nog steeds een keer de appel-hazelnootcrumble maken, hmm misschien wel dit weekend?

Uit Pauline's keuken

Uit Pauline’s keuken

SHOOT!
Dit boek stond zo lang op mijn lijstje. Ik kreeg het vorig jaar van mijn ouders voor mijn verjaardag. Een mooie camera had ik al maar daar zitten zoveel knopjes op! Met mijn spiegelreflex van Nikon kan ik heel veel, alleen hoe het allemaal precies werkt dat wist ik nog niet. Uiteraard zit er een boekje bij maar als je mij langer kent dan weet je dat ik het boekje pas pak als ik er echt niet mee overweg kan. Inmiddels heb ik mijn camera door, mede door dit boek van Anki en zou ik hem ook vaker moeten pakken dan dat ik nu doe. Anki legt uit hoe je bepaalde foto’s kunt maken, waar je de focus op legt bij een foto of juist speelt met de sluitertijd om een mooi effect te krijgen. Wat ik eigenlijk nog zou willen is een goed programma voor op mijn laptop om de foto’s te bewerken. Heb jij een fijn programma waarmee jij je foto’s bewerkt, laat het mij weten!

SHOOT! Anki Wijnen

SHOOT! Anki Wijnen

 

LETTERS! 

Letters is zo gaaf! Echt, ik ben blij met dit boek. Ik kreeg het voor mijn 28e verjaardag en van mijn broer kreeg ik een kroontjespen en verschillende kroontjes! Op Instagram kom ik de mooiste foto’s tegen van personen die goed zijn in kalligraferen. En dat wil ik ook leren, eigenlijk wil ik het nu al kunnen maar dat is niet haalbaar. Ik moet het echt leren. En met het boek van Marjet lukt het! Het is ook een kwestie van oefenen, oefenen, oefenen. Er zijn dagen dat ik achter elkaar oefen, pruts, iets moois schrijf, weer pruts en weer alles uitveeg omdat ik linkshandig ben en te snel wil gaan waardoor de inkt nog niet droog is (struggles van een leftie).
Inmiddels heb ik ook brushpennen gekocht, weer een hele andere techniek (en dus veel oefenen!). Daar zal ik later een stukje over schrijven.

Letters! - Marjet

Letters! – Marjet

 

Wat zijn jouw favorieten boeken?
En waar bewaar jij ze?

 

header

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter