08.03.2017

Eens roze, altijd roze!

Roze

 1. ro·ze (bijvoeglijk naamwoord)
  bleek- of lichtrood: de roze driehoek symbool van homoseksualiteit
 2. ro·ze (het; o; meervoud: rozes)1de kleur

Roze vind ik een mooie kleur, van pastel tot fel of toch dat diep roze?
In mijn huis zie je vooral pastel roze terug komen.

Vroeger, laten we zeggen tien jaar geleden begon ik met een lichtroze muur. Op het kaartje was het een mooie lichte kleur maar eenmaal op de muur was de kleur veel intenser. Na twee jaar wilde ik toch weer terug naar wit.  Voor mij voorlopig geen roze muren meer in huis.

Nu ik samen woon met K wil ik het huis ook niet te vrouwelijk hebben maar al het roze uit get huis halen wil ik niet. Dat wordt dus roze combineren met wat stoere materialen. Dat wordt een uitdaging die ik graag aan ga 🙂
Overigens vindt vriendlief roze niet zo storend in het interieur; yes, dat scheelt weer!

Als je op internet gaat zoeken wat kleuren betekenen lees je vaak hetzelfde.
Ergens is dat heel logisch want als je het aan mensen vraagt; waar denk je aan bij de kleur rood: noemt iedereen standaard liefde en gevaar. Bij geel: zomer en vrolijkheid en roze is de meisjeskleur.

Wit:                      Licht, vrede, rust, puur, steriel, zuiver.
Geel:                    Optimisme, blijheid, plezier, zon, zomer, energie.
Oranje:                Energie, warmte, blijheid, gezelligheid.
Rood:                   Woede, liefde, passie, gevaar.
Roze:                    Vrouwelijkheid, lief, verbondenheid.
Blauw:                 Koelte, kalm, ontspannen,betrouwbaar, mannelijk.
Groen:                 Natuur, hoop, fris.
Grijs:                    Neutraal, gebalanceerd.
Zwart:                  Elegant, leeg, mysterieus.

 

Een muur zal ik nooit rood verven, voor mij veel te heftig. Net als de andere primaire kleuren. Ik houd van rust in huis en daar passen voor mij pastel kleuren perfect bij.

Welke kleur(en) heb jij in huis? En welke kleur zou jij nooit nemen?

header

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

4 reacties

 • Beantwoorden Maud

  Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen had ik ook roze, wit en lichtgrijs gecombineerd met (steiger)hout. Mijn roze smeg koelkast is nog altijd mijn grote liefde in huis 😉 echter heb ik een man getroffen die absoluut niet van roze houd, overigens wel van kleur.. En dat zijn dan net de kleuren die ik niet mooi vind. Dus nu sluiten we compromissen: stoere kleuren, basis materialen, en af en toe een beetje roze! Zolang er maar rust in huis is, dat vind ik het belangrijkste.

 • Beantwoorden Suzanne

  Mooie combinatie Maud! I like it, zachte kleuren met een tikje hout.

  Balen dat jouw meneer roze niet zo kan waarderen 😉
  Uitdaging telkens om die compromis te sluiten?
  Ben wel benieuwd naar welke kleuren de stoere kleuren zijn! Donkergroen?

  Liefs Suus

 • Beantwoorden Maud

  Ja, legergroene kleur bank gekocht. Eetkamer stoelen beige, maar zowel bank als stoelen van een soort canvas stof. De pootjes van zwart mat metaal. Dat maakt het net iets stoerder en de stof maakt het toch ‘basic’. Wat betreft de compromissen… Heel moeilijk! We zijn echt het tegenovergestelde van elkaar. Hij vind dat iets praktisch moet zijn, ik kijk naar of het ook mooi is 😉 dat botst nogal eens haha.

 • Beantwoorden Mijnhuisje_

  Pastel it is! En rood komt er hier ook niet teveel in 🙂

 • Laat een reactie achter