15.04.2017

Huizenjacht 

Het is echt een zoektocht. Een super leuke zoektocht maar ook eentje die veel energie kost.

We hebben absoluut geen haast maar kijken wel goed om ons heen naar wat er voor huizen te koop staan. Ondertussen is K zijn appartement verkocht en gaan we dit weekend alles inpakken en verhuizen. Mijn huis verkopen is de volgende stap.

Een moeder van een middelbare schoolvriendin zei ooit als we weer eens liefdesverdriet hadden: meiden, jullie moeten eerst erachter komen wat je niet wil, voordat je weet wat je wel wil!

Nou dat is gelukt; na wat mislukte en saaie dates heb ik nu de leukste man gevonden!

En eigenlijk is dat met een huis ook zo. Je gaat kijken want op de foto’s lijkt het heel wat maar in het echt valt het dan toch tegen.

Als je in het huis bent moet je er wel een bepaald gevoel bij krijgen zegt iedereen. Tot nu toe hebben we zo’n 7 huizen bekeken en zit er nog geen een huis tussen waarbij ik dat ‘gevoel’ heb gekregen.

Samen hebben we een eisenlijstje opgesteld. Klaar voor het lijstje?
– Lichte woning

– Niet te oud

– Parkeren op eigen terrein

– Fijne tuin op het zuiden

– 3 woonlagen

– Minimaal 3 slaapkamers

– Rustige straat

– De juiste wijk in Woerden
Vandaag gaan we weer een huis bezichtigen. Het voldoet aan ons eisenlijstje op een puntje na: het staat niet in de wijk waar we graag willen.

Eigenlijk moet ik ook niet moeilijk daarover doen, alles is binnen Woerden 10-15 minuten fietsen.

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Beantwoorden Maud

    Spannend! Ik heb ook destijds echt de tijd ervoor genomen. De eerste twee huizen die je bekijkt ben je verliefd.. In gedachten al alles ingericht, maar na een paar dagen ebt dat gevoel weg. Bij het huis dat ik uiteindelijk heb gekocht, ging ik per toeval kijken op de open huizen dag (Omdat het slecht weer was en we verder geen plannen hadden.). Vanaf het moment dat de deur open ging had ik het ‘yes’ gevoel. Dit was op een zaterdag, op zondag alles 100 keer doorgenomen en nog even bij mijn ouders langsgegaan en daar alle voors- en tegens afgewogen. Uiteindelijk op maandag ochtend het bod gedaan en op woensdag was het bod geaccepteerd! Zo snel kan het dus ook gaan. Enige tip die ik je nog wil meegeven is dat je misschien ook bij de buren navraag kunt doen als je een huis op het oog hebt. Vaak als je er in woont valt pas op dat je veel lawaai van de straat etc. hoort. Terwijl mensen die daar wonen je er misschien al op kunnen attenderen 🙂
    Heel veel succes in ieder geval. Ik ben heel erg benieuwd naar jullie droomhuisje!

  • Laat een reactie achter