03.06.2017

Happy weekend!

Week 22 is ook alweer bijna voorbij en de maand juni is begonnen.
Wat gaat de tijd toch snel zeg!

Happy weekend tafel

Op Instagram heb je het al kunnen lezen; mijn fiets is gestolen afgelopen woensdag.
Ik was in de pauze naar de stad gefietst voor wat kleine boodschappen. Na het  winkelen loop ik keurig met mijn fietssleutel naar de plek waar ik de fiets had gestald (en heel goed op slot had gezet, met ketting etc). Stomverbaasd kijk ik in het rond en die nergens mijn fiets staan. Er worden wel eens fietsen verplaatst omdat ze dan de markt gaan opruimen en ze er langs moeten met busjes of een vrachtauto. Dus daar ga ik van uit en vraag aan een marktman of hij mijn fiets ergens anders neer heeft gezet. Ik schrok van het antwoord dat ik kreeg; nee mevrouw, ik heb niets verplaatst maar er worden elke woensdag fietsen gestolen tijdens de markt.

Wel hier en daar! Iemand heeft dus gewoon het lef om op klaarlichte dag mijn fiets te stelen!! Radeloos kijk ik om mij heen en nu dan? Ik moet bellen, maar wie eerst; politie, werk, vriend? Ik besluit een rondje te gaan lopen om te kijken of ik iemand zie slepen met mijn fiets en onder tussen bel ik mijn werk dat ik niet op tijd terug ben.
Super lief, mijn collega pikt mij op uit de stad.
Tijdens het rondje lopen hoor ik dat er nog een fiets gestolen is. Blijf maar gewoon van andermans spullen af, dat is veel beter voor iedereen.

Donderdagmiddag mag ik op het politiebureau komen om aangifte te doen.
Best indrukwekkend vond ik dat. De vorige keer dat ik aangifte deed kon dat gewoon via de site van de politie. Tijdens de aangifte gingen alle toeters en bellen af want er was een melding. Alle agenten (behalve die bij mij zat) vlogen het pand uit en de sirenes gingen aan. Wow dat geeft toch wel een kick.

Op vrijdag besluit ik naar de fietsenmaker te gaan want ik heb echt een fiets nodig.
Keuzes maken: kies ik voor dezelfde fiets die nu al 2 keer gestolen is omdat het een populair model is of kies ik een andere? Hoe ga ik dit in de toekomst voorkomen?
De agent adviseerde mij een slot hangslot te nemen voor de fiets. Ik had wel een kettingslot maar die steek je dan in je vaste slot. En aangezien de mensen die fietsen stelen in het bezit zijn van een ‘loper’ heeft een steekslot dus weinig nut want die klikt direct los.

Ik kies voor een nieuw en ander model Gazelle.

paris-1_mpsvs

Het duurt 6 weken voordat de fiets geleverd kan worden dus tot die tijd heb ik een leenfiets tot mijn beschikking.

En toen..

Werd ik gebeld door de politie met de vraag of ik naar het bureau wilde komen want ze hadden fietsen gevonden en het serienummer kwam overeen met het nummer dat ik als gestolen heb opgegeven. Iemand had de politie gebeld omdat er fietsen bij hun portiek waren gezet die niet van hen of de buren waren. Kortom; zie je iets verdachts, politie bellen!

Hup, alles uit mijn handen en terug naar het politiebureau. Onderweg bedenk ik; hij is officieel niet meer van mij!? Want ik ben al bij de fietsenmaker geweest om het te claimen bij de verzekering.
Dit geef ik ook aan bij de politie, de sleutels passen niet meer in het slot want dat is geforceerd. Ik mag mijn fiets niet meenemen, he frustrerend maar ook begrijpelijk. Op papier ben ik nu niet meer de eigenaar van mijn gestolen fiets.

Na wat telefoontjes gaat nu de fietsenmaker het regelen met de verzekering.
Al met al, mijn fiets is terecht en nu is het afwachten wat de verzekering gaat beslissen.

Voor nu ga ik genieten van het lange weekend!
Zondag gezellig naar mijn schoonouders en maandag doet mijn broer mee met de triatlon in Woerden dus ik ga hem aanmoedigen.

Happy weekend!
Wat gaan jullie doen?

header

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

 • Beantwoorden Marijke

  Wat een nare situatie met je fiets! Hopelijk is het nu allemaal snel geregeld en kun je weer op je eigen fiets rijden!
  Fijn weekend!

  Groetjes Marijke @zusjeknus

  • Beantwoorden Suzanne

   Een hoop geregel en nu afwachten. Voor jou ook een fijn weekend! Liefs x

  Laat een reactie achter