27.08.2017

Koken || Spinazie soep met ham en ravioli

Zelf eten maken is zoveel leuker dan ik eerst dacht. Het maakt mij ook bewust van wat ik eet en tot mij neem.
Geen gekke E-nummers of andere toevoegingen waarvan ik de naam nauwelijks kan uitspreken.

Deze soep vind ik heerlijk, hij is gezond en vult goed.
Weet je wat ik ook zo makkelijk vind van soep? Je kunt het goed invriezen voor een volgende dag of een week later. Aanstaande donderdag krijgen we de sleutels van ons nieuwe huis en daar gaan we flink aan de slag. Ik wil daarom alvast vooruit koken zodat ik niet na een dag klussen nog in de keuken hoef te staan. Soep is dan dus een goede oplossing!

Onze keukenspullen zijn op het moment al voor de helft ingepakt maar de essentiële dingen staan er natuurlijk nog. Zo ook de mooie Menu Bottle Grinder! In mijn vorige post kon je hem al zien in het moodboard voor de keuken. Waarom voor een simpel peper en zout stel gaan als je ook kan kiezen uit Design Peper & Zoutmolens? Van MisterDesign heb ik deze toffe set mogen uitkiezen. Het is een van de ontwerpen van Norm Architecten van het merk Menu design. Hij werkt heel fijn en soepel, zonder dat je veel kracht hoef te zetten draai je de Bottle rond en krijg je mooie korrels zout of peper. Wat ik ook ontzettend fijn vind aan deze molens is dat je zelf kun instellen hoe groot je de korrels wil hebben.
Zou jij ook voor deze molens gaan of kies jij voor wat anders?

Ingrediënten voor 4 personen:

Klein zakje krieltjes
2 uitjes
250 gram tortellini spinazie
450 diepvries bladspinazie
2 teentjes knoflook (of een beetje knoflookpoeder)
200 gram hamreepjes
750 ml runderboullion
olijfolie
1 pakje Cuisine soya

En dan…

Begin met een klein beetje olie in de grote soeppan, fruit de gesnipperde uitjes aan.
Daarna kun je de aardappelblokjes toevoegen, bouillon en spinazie. De knoflookteentjes even persen en ook erbij, wanneer je knoflookpoeder gebruikt kun je dat nu ook in de pan doen.

Het vuur mag wat hoger en breng het aan de kook voor zo’n 10 minuten, kook het zachtjes door.
Nu kun je ook de ravioli gaan koken in een andere pan! Volg hiervoor de instructies op de verpakking.
Terug naar de soep, deze is na 10 minuten koken goed. Je mag de pan van het vuur halen en alles goed pureren met de staafmixer. Peper en zout mogen niet ontbreken, zo maak je de soep op smaak.

Nadat je de ravioli hebt afgegoten is het tijd om op te gaan scheppen!

Staat je kom al klaar? Scheppen maar!
Eerst schep je een beetje ravioli in je kom, vervolgens schep je de soep in de kom, wat hamreepjes boven op en wat cuisine soya Light (Alpro) en voila!

 

Dit is een blogpost in samenwerking met MisterDesign. Op mijn blog geef ik altijd een eerlijke en persoonlijke review.

Vorige post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter