19.06.2018

ZWANGER – De laatste weekjes

IMG_6814

Eind oktober 2017 had ik de positieve test in mijn hand en inmiddels ben ik alweer ruim 37 weken zwanger!
De weken vliegen voorbij, vanaf nu mag ze thuis geboren worden.

We hebben op mijn verjaardag (in oktober) onze verloving bekend gemaakt. Iedereen kreeg een kaartje met daarop: Wij moeten jullie wat vertellen, krassen maar! Zodra ze het vakje hadden weggekrast kwam de tekst; Wij gaan trouwen! tevoorschijn.

Terwijl ik deze kaartjes uitdeelde reageerde de vriend van mijn vriendin zo ontzettend enthousiast: Ik denk dat ik weet wat er op staat!! *straal straal straal* En ik dacht he? Heb ik mezelf versproken in mijn enthousiasme? – hier kom ik later op terug, dat beloof ik

We dronken met familie en vrienden champagne om het te vieren. Uiteraard had ik zelf ook een glas maar na het eerste slokje kreeg ik een soort golf door mijn lichaam en flitste de gedachte ‘zwanger’ ineens door mijn hoofd. Het glas dronk ik niet leeg, druk met kletsen maar ook door de gedachte die door mijn hoofd was gegaan.

Ik kan de dag van de positieve zwangerschapstest nog heel goed voor mij halen. Op een zaterdagochtend twee weken na mijn verjaardag. En wat een ongelooflijke bijzonder gevoel kwam er over mij heen toen de test positief bleek te zijn. Ik word moeder! Dit kindje is zo gewenst en erg welkom!

Even terug naar de enthousiaste reactie van de vriend van mijn vriendin, een weekje later vertelden zij dat zij een kindje verwachten eind mei 2018. Zij zaten dus al helemaal in de babysfeer en dachten ze dat er op het kaartje stond dat er bij ons ook een kindje kwam. En eerlijk is eerlijk, dat had er bij ons ook kunnen staan. Alleen wij wisten het nog niet!

Wat duurt wachten dan lang tot de eerste echo. Die dagen kropen echt voorbij. Maar daar was dan het knipperende hartje te zien op het beeld. We krijgen echt een kindje!
We wachten met het delen van het mooie nieuws totdat we de uitslag van de NIPT-test binnen hebben en de volgende echo zodat we weten hoever ik ben.

IMG_7021

De eerste weken merkt niemand wat aan mij, behalve mijn vriend. Ik ben moe, zo ontzettend moe en ga daarom ga ik vaak vroeg naar bed de eerste weken. Zodat ik voldoende energie heb op te werken, dit gaat goed! Werken op een kinderdagverblijf is leuk maar ook zwaar en ik moet rekening houden met kinderziektes en bacteriën die gevaarlijk kunnen zijn. Handschoenen aan met verschonen en na elke snotterbel mijn handen wassen. En gewoon je gezonde verstand gebruiken 😉

Vlak voor de jaarswissling delen we met onze familie en vrienden dat we een meisje verwachten.

IMG_7387

Sommige van jullie weten het; rond de 20 weken ben ik erg ziek geworden doordat ik kinkhoest heb opgelopen. Ik ga er verder niet op in, een grote grijze wolk en een nare periode. Gelukkig ben ik weer opgeknapt en kan ik weer op de roze wolk klimmen. Eindelijk genieten van mijn zwangerschap want dit is mij echt afgenomen tijdens het ziek zijn.

03

Foto: Chefstef Lifestyle fotografie

We wilden graag de babykamer op tijd af hebben omdat je nooit weet hoe het gaat lopen. Dus langzaamaan kreeg de kamer naast onze kamer steeds meer de looks van een mooie babykamer. Lieve zachte kleuren maar vooral veel wit en hout. Ik vind het heerlijk om in de periode dat ik thuis en wanneer de energie het toe laat wat items te maken voor in de babykamer. Zo heb ik het weefwerkje gemaakt en het wolkje waar een muziekdoosje in zit. Bij de commode hangt een slinger met pompoms en ook voor de box heb ik pompomhangers gemaakt die aan de mobiel kunnen. Ook heb ik zelf hydrofiele doeken gemaakt, super leuk en heel makkelijk. Op de markt kocht ik leuke hydrofiele stof, op maat knippen, randje omzomen en klaar! Vergeet ik haast het boxkleed, die maakte mijn moeder en is echt heel mooie geworden. Je ziet hem vast wel een keer voorbij komen via Instagram net als de mobiel bij de box.

Inmiddels zijn de lades gevuld met kleding, hydrofiele doeken, luiers, sokjes noem maar op! Mijn tas staat klaar en is het wachten totdat ‘Baby van Delft’ zich gaat melden. Hoe zou ze toch gaan heten 😉 ?

Sinds een paar dagen krijg ik nu de vraag of het al rommelt.
Nog niks, maar wat er nog niet is gaat zeker nog komen. We wachten rustig af!

img_3018

0 reacties

Laat een reactie achter